Så här gör du för att skapa upp en ny verksamhetsenhet:

1. Gå till meny Administration – välj Verksamhet och ”Ny verksamhetsenhet”

2. Välj den verksamhet som enhet och platsannons skall tillhöra . Om man endast är kopplad till en verksamhet i systemet är det endast detta man kan välja

3. I nästa steg, välj skolform (tex. grundskola, gymnasium/vux, etc.) och praktikform (prao, Apl, Lärling etc.) klicka på nästa steg

4. Lägg in beskrivning av enheten (detta kommer filtreras ner på platsannonsen) klicka på spara

När enheten är skapad kan man lägga till en platsannons genom att ta fram enheten, klicka på fliken "Platsannonser" och +lägg till platsannons.